Informatie

Dit gedeelte van de site gaat vooral over wat je wel en niet moet doen voordat je een tattoo neemt. Nee, ik ga niet preken maar wil vooral dat je, als je er een neemt, goed voorbereid bent. Hieronder heb ik een paar kleine hoofdstukjes staan:

Voorbereiding
De plek van je tattoo
Waar moet ik op letten?
Wat mag ik verwachten?
Wat gaat er allemaal gebeuren?
Wat wel en wat niet doen.

Voorbereiding

Je tattoo valt of staat met goede voorbereiding. Als je dit leest, dan loop je waarschijnlijk al met een idee rond wat je wilt gaan laten zetten. Of zit je nog in de fase dat je wel een tattoo wilt, maar nog niet weet wat? Dan het eerste advies: loop niet zomaar een tattoo shop binnen met het idee "ik ga er wel een uit een boek halen". Hiermee haal je waarschijnlijk een grote teleurstelling binnen voor later. En een kans dat half Nederland er al mee loopt. Neem altijd een tattoo die bij je past, die iets betekent of waarvoor je iets voelt. Een naam is ook iets bijzonders, maar kies je de naam van je vriendin, hou er dan wel rekening mee dat je daarmee levenslang loopt. Ook als het uit is...... Ik ken bijvoorbeeld een tatoeëerder die weigerde om de naam van een klant z`n vriendin, in de nek te zetten. Eerlijke tatoeëerders zullen je toch enigszins willen beschermen. Respect heet dat.

Een belangrijk gegeven: een tattoo zet je voor je leven!

Een tattoo uit een boek halen is geen slecht idee, maar gebruik het dan als basis en laat je tatoeëerder haar aanpassen. Een goede tattoo shop doet dat graag voor je en zal het waarschijnlijk ook adviseren.

Als je zelf met een idee rondloopt, laat dat dan eens uitwerken door iemand van een tattooshop. Heb je zelf een voorbeeld, laat dan er ook even naar kijken. Niet alles kan, maar wel veel. Of laat mij er eens naar kijken of ontwerpen.

De plek van je tattoo

Misschien heb je ook al een plek op het oog waar je haar wil hebben. Zaken om rekening mee te houden. Wil je haar in het zicht hebben? Kan dat wel met je werk?
Hou ook rekening met de vorm van de plek waar je haar wil laten plaatsen. Een gezicht op een arm gaat goed, maar als deze rondom je arm moet, zie je het gezicht vervormd en niet compleet waardoor het er juist lelijk uitziet.

 
 
volgende pagina -->
volgende pagina
Info
Projecten
Foto`s
links naar goede tattoo sites
Home